MAVO/VMBO-T

Het Baanderherencollege is een uitstekende start voor een vervolg op de basisschool. Een brede school met keuze uit alle denkbare leerwegen. Dus welk talent, passie of ambitie je ook hebt, op het BHC hebben we de juiste richting voor je!

MAVO (VMBO T) geeft toegang tot de niveaus 3 en 4 binnen het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het vierde leerjaar van het havo. De mavo (tl) heeft zeven vakken met een kern- en verrijkingsdeel.

MAVO-Xtra

Heb je een schooladvies voor mavo of vmbo-t dan kun je starten op onze MAVO-Xtra. Je krijgt in het eerste jaar algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde. Je gaat ook kennismaken met onze talentlijnen Technology, Art & Design, Sport & Lifestyle en Business.

Talentlijnen MAVO-Xtra

Welke talentlijnen kun je op het BHC volgen? 

We bieden naast de gewone vakken op onze mavo-afdeling iets extra’s. We noemen dat talentlijnen. In het eerste jaar ga je met de vier talentlijnen kennis maken. Daarna maak je een keuze en kun je al echt ervaring opdoen met je toekomstige beroep of je voorbereiden op een meer theoretische loopbaan. 

Bij de talentlijnen kan je denken aan:

  • Technology
  • Art & Design
  • Sport & Lifestyle
  • Business

 

Technology

Ligt jouw toekomst in de techniek? Met de Talentlijn Technology heb je later vrijwel zeker een goede baan. De wereld van techniek is méér dan lassen, metaal en electro, het is de wereld van de toekomst. Een toekomst die er goed uit ziet want veel technische bedrijven zitten te wachten op je.

 

Art & Design

Wanneer is iets mooi en wanneer functioneel? Kruip in de huid van de designer en ervaar wat erbij komt kijken om alledaagse dingen te ontwerpen. Op de talentlijn Art & Design leer je kijken naar de functie van een product en naar de eisen die gesteld worden aan een product. En – niet onbelangrijk - hoe iets er mooi uit kan zien. Maak ontwerpen in 3D op de computer en voer deze vervolgens uit. Voor deze talentlijn hebben we een goede samenwerking met het Sint Lucas in Boxtel. Dit betekent dat je van docenten van het Sint Lucas lessen krijgt aangeboden. Wordt je talent gezien dan zal, na het behalen van je VMBO-T (MAVO) diploma, de aanname op deze MBO-school soepel verlopen. 

 

Sport & Lifestyle

Wil jij meer dan in de schoolbanken zitten? Met de Talentlijn Sport & Lifestyle word je goed voorbereid op een MBO-opleiding niveau 4 op het gebied van sporten, gezondheid, outdoor en adventure, wellness en lifestyle. In uitdagende projecten met sportclinics, gastlessen en activiteiten ga je in en buiten school actief aan de slag! Leer organiseren, samenwerken en doorzetten. 

 

Business

Zit er misschien een ondernemer in jou? Wil je later een eigen bedrijf starten? In onze Talentlijn Business neem je plaats in de wereld van economie, geld, werk en handel. Je zit letterlijk Businessclass met een mooie afwisseling van lessen en buitenschoolse opdrachten. 

Heb je een VMBO T/Havo advies?

Twijfel je nog tussen Havo en Mavo en heb je een schooladvies VMBO T/Havo dan heb je in Boxtel de juiste keuze!
→  Je start op de Mavo op het BHC en je oriënteert je ook op je praktische talent via onze talentlijnen. 
→  Je start in een tweejarige Havo/Mavo brugklas op het JRL waar er extra aandacht is voor leren leren en loopbaanoriëntatie.
→ Ook kan je een plaatsingswens aangeven voor de Havo brugklas op het JRL. Samen met je ouders en de basisschool kijken we of dit een fijne start voor je is.