VMBO Kader

Het Baanderherencollege is een uitstekende start voor een vervolg op de basisschool. Een brede school met keuze uit alle denkbare leerwegen. Dus welk talent, passie of ambitie je ook hebt, op het BHC hebben we de juiste richting voor je!

VMBO Kader geeft toegang tot de niveaus 3 en 4 binnen het middelbaar beroepsonderwijs(mbo) en bestaat uit vier algemeen vormende vakken met het kerndeel en één beroepsgericht programma met de omvang van twee vakken.

Voorbereidend MBO

Als je later een beroepsopleiding wil volgen is het voorbereidend mbo een uitstekende start voor een goede toekomst. Het is een mix van theorie en praktijk. Natuurlijk ben je bezig met o.a. rekenen en taal. Daarnaast krijgt je vooral veel les in praktijkvakken. Dus is leren door doen jouw ding? Dan zit je hier goed!

In de kaderberoepsgerichte leerweg bereiden we je voor op een vervolgopleiding in het MBO op niveau 3 of 4. Het leren in onze beroepsgerichte afdelingen is een prachtige mix van theorie en praktijk.
Natuurlijk krijg je theorie zoals bij Nederlands en Engels en nog een aantal andere vakken. In onze beroepsafdelingen staat echter “leren door doen” voorop. Je gaat in de bovenbouw ieder jaar op stage maar ook gedurende de rest van het jaar leer je ín onze maatschappij. Zo kookten onze leerlingen bijvoorbeeld voor ouderen, restaureerden zij het carillon in de Petrusbasiliek, bouwden een schuur in een natuurgebied en zo meer. Er is ruimte voor je talent om deze op deze manier te vergroten.

In leerjaar 3 en 4 van de basis en kaderberoepsgerichte leerweg heb je de keuze uit de onderstaande sectoren:

Produceren, Installeren en Energie (PIE)

Behoor jij tot de technici van morgen? Dan is dit profiel, voor jongens en zeker ook voor meisjes die techniek als een uitdaging
zien, iets voor jou! Werken met elektriciteit, met zonne-energie, met robots, lassen, computers programmeren, vrijwel alle richtingen in de techniek zijn mogelijk. Als je één van onze techneuten bent krijg je vrijwel zeker een baan. Met dit profiel ben je namelijk heel gewild op de arbeidsmarkt.

Bouw, Wonen en Interieur (BWI)

Werk je graag met je handen? Dan is dit profiel een goede voorbereiding op een beroep in de bouw-, hout- of designsector. Timmeren, metselen, meubelmaken, interieurbouw, keuken-inrichting, schilderen en decoreren: je kunt alle kanten op! Graag brengen wij je al zoveel mogelijk kennis en vaardigheden bij die jou straks van pas komen.

Economie en ondernemen

Heb je een commercieel talent? Dan zijn er allerlei mogelijkheden voor je binnen dit profiel. Hierin nemen jonge ondernemers plaats in de wereld van geld, werk en handel. Het is hier dan ook echt Businessclass! Je maakt dat zelf mee door het bedenken van spannende plannen. Misschien richt je zelfs wel, met een beetje hulp van ons, een bedrijfje op of bedenk je een fantastische reclamefilm. Dan zijn er allerlei mogelijkheden voor je binnen dit profiel.

Zorg en welzijn

Lijkt werken met mensen jou leuk? In ons profiel Zorg en Welzijn kunnen we jou door middel van levensechte simulaties een goed beeld geven van de beroepen waar je uit kunt kiezen. Je werkt aan opdrachten over voeding en schoonmaak, je oefent vaardigheden als activiteitenbegeleider of als medewerker in de kinderopvang en je brengt opgedane kennis over hygiëne en verzorging in de praktijk. Met dit profiel ben je goed voorbereid als je wilt doorstromen naar een MBO-opleiding niveau 3 of 4 op het gebied van o.a. sporten, gezondheid / verzorging, wellness en lifestyle.

Keuzes maken

Bij alle richtingen volg je vier profielvakken. Daarnaast kun je bij iedere richting nog vier vakken naar eigen keuze invullen. Het is zelfs mogelijk om één profielvak uit de andere profielen te kiezen. Zo kun je dus je opleiding zo goed mogelijk afstemmen op jouw talent. Dat is pas echt onderwijs op maat.